Villavent SAVE VTR 200/B L - Ventilasjonsaggregat

18.000,00 KR

eks. mva
14.400,00 KR

Tilgjengelighet:
Utgått produkt
Produktkode:
79201
Produsent:
Systemair / Villavent

Tilgjengelige valg

Beskrivelse

Produktet er utgått fra produsentens sortiment.

Ny modell finner du her: SAVE VTR 250/B L m/SAVECair

 • Høyeffektiv roterende varmeveksler - best årsvirkningsgrad
 • Moderne vifteteknikk og EC-teknologi – energieffektiv drift og lavt lydnivå
 • Trinnløs varmegjenvinning – automatisk regulering
 • Tilrettelagt for Trådløs betjening og Smarthus
 • Separat innstilling av tilluft- og avtrekksluftmengde
 • Start up wizard - for enkel og sikker oppstart
 • Automatisk veksling mellom normaldrift og "sommerdrift" uten varmegjenvinning
 • By-pass kanal for tilkobling av kjøkkenhette
 • Behovsstyrt automatisk kapasitetsregulering
 • Modbus kommunikasjon via RS-485
 • Automatisk logging av drift

Villavent SAVE VTR 200/B passer for boliger med ventilert areal opp til ca. 180 m2. Modellen leveres i hvitlakkert utførelse, og er beregnet for montering på vegg i bod, vaskerom eller lignende. Betjeningspanelet er integrert, men aggregatet kan alternativt betjenes fra ett eller flere separate panel, type CD. Aggregatet er utstyrt med egen kanaltilkobling for kjøkkenhette, leveres i høyre- og venstrevariant, og har svært lavt lydnivå.

Ny vifteteknologi gir lav spesifikk vifteeffekt (SFP-faktor) og lavt lydnivå. Den roterende varmeveksleren er videreutviklet, og sørger for høy varmegjenvinningseffektivitet under alle driftsforhold. Moderne automatikk overvåker driften, og gir oversiktlig og enkel informasjon.

Trinnløs regulering av rotorhastighet og integrert fuktføler sørger for automatisk behovsstyring av temperatur på tilluften og forsering av kapasitet ved evt. forhøyet fuktnivå. Samtidig oppnås effektiv og robust frostsikring - tilpasset nordisk klima.

Villavent SAVE VTR 200/B leveres i dobbeltmantlet, isolert utførelse, med komplett automatikk, høyeffektiv roterende varmeveksler, termostatstyrt ettervarmebatteri og filtre. Komfyravtrekket føres i bypass, slik at avtrekksluften går utenom varmeveksleren og direkte til avtrekksviften. Modellen er derfor spesielt godt egnet for installasjon i leilighetsbygg, hvor avkastluft fra komfyravtrekk kan være utfordrende.

Oppstart og innregulering
En egen oppstartsmeny ("start up wizard") gjør igangkjøringen enklere, og bidrar til at feil drift unngås. Innregulering av luftmengder ved normal-, minimums- og forsert ventilasjon foretas fra betjeningspanelet. Brukere kan enkelt velge ventilasjonskapasitet og tillufttemperatur vha. betjeningspanelet, mens tekst og symbol i display angir valgt innstilling. Alarmsignal vil indikere mulige feil. Betjeningspanelet har i tillegg et passordbeskyttet servicenivå hvor bl.a. driftslogg finnes tilgjengelig. Ur-funksjon for automatisk veksling mellom dag- og nattdrift (ved evt. installasjon i yrkesbygg) er innebygget.

Tilkoblinger
Villavent SAVE VTR 200/B har utgang for regulering av eksternt varmtvannsbatteri. Ventilasjonsaggregatet er forberedt for behovsstyrt ventilasjon fra eksterne givere som: trykkvakt (forsert tilluft og redusert avtrekk ved bruk av komfyravtrekk), følere for CO2, bevegelse eller fukt, samt bryter eller timer.

Betjening
Evt. eksternt betjeningspanel kan kobles til SAVE VTR 200/B via utvendig kontakt på toppen av aggregatet, samt skjøtekabel med telekontakter. Som alternativ til betjening fra innebygget eller eksternt CD panel leveres et trådløst panel, SmartDial. Automatisk regulering kan skje fra sensorer for fukt- og CO2-nivå. En inngangsmodul kan dessuten sende trådløst signal fra trykkvakt for komfyravtrekk, forseringsbryter for ildsted etc.

Smarthus
Villavent SAVE er Smartly Enabled og spesielt tilrettelagt for å passe sømløst med Smatlys tjenester. Dette gir mulighet for å få informasjon om, og betjene, ventilasjonsanlegget fra nettbrett eller smarttelefon. I tillegg varsles behov for filterbytte og eventuelle feil til mobilen. Systemets driftsstatus kan sjekkes. Ved aktivering monteres et såkalt Z-wave adapter som kommuniserer trådløst med en Smartly Gateway, plassert sentralt i boligen. Z-wave adapter er inkl. i Smartly oppkobling, men kan også benyttes for kommunikasjon med andre Smarthus konsepter.

Filter
Villavent SAVE VTR 200/B leveres med veldimensjonerte posefilter som bidrar både til lavt trykkfall, god effekt og lang levetid. Tilluftfilter i F7-kvalitet og avtrekksfilter i G3-kvalitet.

Service og Vedlikehold
Villavent  SAVE VTR er utstyrt med dør som gir enkel tilgang for filterbytte og service. Døren kan enkelt demonteres/-monteres (aktuelt i tilfeller med manglende plass for åpning av dør). Filter og andre komponenter kan enkelt tas ut/settes inn i forbindelse med bytte, rengjøring eller service.

 

Dokumenter

Koblingsskjema:

F7 =    Filter tilluft
VR =    Roterende varmeveksler
EF =    Avtrekksvifte
G3 =    Filter avtrekk
G4 =    Filter avtrekk/tilluft (kun for VTC aggregat)
ETS =    Temp.føler avtrekk
SF =    Tilluftvifte
EH =    Electrisk varmebatteri
SS =    Temp.føler tilluft
OT =    Overhetingstermostat
ET =    Branntermostat
EHS =    Temp.føler avkast
OS =    Temp.føler uteluft
BP =    Bypass kjøkkenhette
BD =    Bypass, integrert kjøkkenhette
DB =    Bypass-spjeld

Dimensjoner

Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Anslutning Toppanslutning
Effekt, el. varmebatteri 1 kW
Effekt, viftemotorer 2 x 48 W
Fase 1
Filter, avtrekk G3 (Standard)
Filter, tilluft F7 (Standard)
Frekvens 50 Hz
Integrert fuktsensor Ja
Kapasitetsområde 0 til 252 m³/h
Kapslingsklasse IP24
Plasseringsmuligheter På vegg | Takhengt
Rørdimensjon Ø125
SFP 1.18 kW/m3/s
Sikring 10 A
Smarthus styring Z-wave | Modbus
Spenning 230 V
Tilkobling for kjøkkenhette Ja
Trykk 40 Pa
Vekt 46 Kg
Virkningsgrad 80 %
Finner du ikke det du leter etter?

Nettbutikken inneholder per i dag kun et lite utvalg av vårt sortiment. Finner du ikke produktet du leter etter, ta kontakt med oss her eller på telefon 22120066

Om oss

Makitech AS leverer komplette pakker for balansert ventilasjon med varmegjenvinning og det meste av ventilasjonsprodukter innenfor boligventilasjon. Vi har høyt fokus på kvalitet og service. Som kunde hos oss garanterer vi en trygg, hyggelig og lønnsom netthandel.

Kontakt oss

22 12 00 66
Send oss en epost

Makitech på Facebook

...